Als plan A niet werkt, blijf kalm.
Het alfabet heeft 26 letters

Loopbaan- & lifecoaching

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Als goed functioneren veel moeite kost

Je bent een deskundige op je vakgebied. Je bent betrouwbaar en betrokken. Aan de buitenkant is meestal niet te zien hoe hard je in je hoofd aan het werk bent om je ‘staande te houden’. Hoeveel energie het je kost om alle prikkels te verwerken: Wat wordt er van me verwacht? Hoe moet ik het doen? Wat wil die ander van me? Het is dan normaal dat je je vaak zo vermoeid voelt en niet altijd optimaal functioneert.

Meer begrip krijgen

Je ervaart misschien dat je omgeving en collega’s je soms niet goed snappen. Ze begrijpen niet dat als er in je privéleven iets gebeurt dit grote invloed heeft op je werk én andersom. Dat het belangrijk is dat ze soms iets twee keer uitleggen, ook al ben je goed opgeleid. Dat ze voor jou niet altijd helder in hun afspraken en verwachtingen zijn.

Je zou dit zo graag anders zien. Je kent je diagnose, maar je weet niet hoe je beter om kunt gaan met alles wat er op je afkomt. Of hoe je helder kunt maken aan je omgeving hoe het bij jou ‘werkt’. Het goed organiseren en op de rit houden van je leven kan een grote uitdaging zijn. Met deze dingen gaan we aan de slag als je bij mij een coachingstraject volgt. Ik ben een ervaren coach die gestructureerd kan denken en die weet wat autisme betekent.

Rust en overzicht krijgen

In de persoonlijke coachingsessies bespreken we waar jij in je leven en werk tegenaan loopt. We onderzoeken samen hoe jij daar thuis én met collega’s en je leidinggevende oplossingen voor kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een vaste, rustige werkplek.
  • Afspraken over werk- en rusttijden, wat doe je in je vrije tijd?
  • Heldere afspraken over je takenpakket die door iedereen worden nageleefd.
  • Samen planningen maken voor thuis en op het werk, waardoor er rust en overzicht ontstaat.

Na een coachingstraject heb je meer inzicht in hoe het bij jou ‘werkt’. Je staat bewuster in het leven en ervaart meer rust. Jouw kwaliteiten komen beter tot hun recht.

Na een coachingstraject heb je meer inzicht in hoe het bij jou ‘werkt’. Je staat bewuster in het leven en ervaart meer rust. Jouw kwaliteiten komen beter tot hun recht.

Mijn kennis over autisme

Mijn kennis over autisme heb ik gebruikt voor de 5-delige DVD-serie ‘Autisme, een leven lang’, in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Voor deze serie deed ik de research en schreef ik het script.

Voor de animatie hieronder schreef ik het script.

Werkgever van iemand met autisme?

Heb je als werkgever de indruk dat je werknemer met autisme met extra begeleiding beter kan functioneren en met meer plezier kan werken? Dan is jobcoaching een goede investering. De begeleiding is gericht op zowel de werknemer als de werkgever.

Gratis intakegesprek

Met elke nieuwe klant voer ik eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van drie kwartier. We bespreken met welke vragen je zit en of ik de juiste persoon ben om je echt verder te helpen. En, ook heel belangrijk, hebben we ‘de klik’ die nodig is om plezierig samen te werken.

Momenteel zit mijn praktijk vol en neem ik geen nieuwe coachees aan.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Vrijblijvend contact opnemen

06-11125582

info@corriebreeman.nl

Vrijblijvend contact opnemen

06 111 255 82

info@corriebreeman.nl

Ik bel je terug

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Laat hieronder je telefoonnummer achter en ik neem contact met je op.