Geniet nu van het leven. Het is geen generale repetitie.

Effectiviteitscoaching

Beter timemanagement

Echt doen wat je wilt, een onbereikbare droom?

Je kent het wel: ‘Ik heb het druk met alles: gezin, een baan, ambities, vrienden en familie’. Je wilt ook nog leuke dingen doen, maar je hebt collega’s en een baas om rekening mee te houden, een overvol takenpakket en/of een hypotheek om te betalen. Dromen over een relaxter leven is heerlijk, maar ja, de werkelijkheid is anders.

Hoe fijn zou het zijn als je zou weten wat je écht het belangrijkste vindt om aandacht aan te besteden en dat ook nog voor elkaar krijgt? Je werk zo te organiseren en structureren dat alles wat jij wilt doen, op een ontspannen manier lukt? Misschien heb je het al vaker geprobeerd, op verschillende manieren, je weet ook best wat je wilt en kunt, maar toch… het lukt niet.

Hoe je het wel voor elkaar krijgt

Laten we eerlijk zijn, het is ook niet gemakkelijk. In het dagelijkse leven komt er van alles op je af. Er is zoveel mogelijk en toegankelijk en tegelijkertijd wordt er zoveel van je gevraagd. Dingen lopen regelmatig anders dan je had gedacht. Dit kan veel onrust en stress opleveren, soms tot burn-out aan toe. Hoe blijf je staande, hoe bepaal je wat jij wilt en goed voor je is? En, het allerbelangrijkste, hoe krijg je het voor elkaar?

In mijn coachingstraject over timemanagement gaan we daarmee aan de slag. We kijken heel praktisch én realistisch hoe we jouw plannen en ideeën in jouw situatie wél tot een succes kunnen maken. Je leert bijvoorbeeld beter prioriteren, realistisch te plannen en vooral hoe je dit in de praktijk kunt volhouden. Als het nodig is bedenken we een plan B, C of zelfs D. We onderzoeken ook wat je mogelijk tegenhoudt in dat wat je wilt. Denk aan de neiging tot uitstelgedrag, perfectionisme, je eigen verwachtingen of negatieve gedachten, communicatie over je planning, zaken niet concreet genoeg maken, etc. Door dit alles te bespreken én er samen oplossingen voor te verzinnen, klein en haalbaar, bereik je duurzame verandering.

Hoe je het wel voor elkaar krijgt

In mijn coachingstraject over timemanagement gaan we hiermee aan de slag. We kijken heel praktisch én realistisch hoe we jouw plannen en ideeën in jouw situatie wél tot een succes kunnen maken. Je leert bijvoorbeeld beter prioriteren, realistisch te plannen en vooral hoe je dit in de praktijk kunt volhouden. We onderzoeken ook wat je mogelijk tegenhoudt in dat wat je wilt. Denk aan de neiging tot uitstelgedrag, perfectionisme, je eigen verwachtingen of negatieve gedachten, communicatie over je planning, zaken niet concreet genoeg maken, etc. Door dit bespreken én er samen oplossingen voor te verzinnen, klein en haalbaar, bereik je duurzame verandering.

Goede resultaten door haalbare kleine doelen

De kans dat je effectiever en plezieriger met je tijd omgaat wordt groter, als we je doelen en taken zo klein en passend bij jou gaan maken dat het niet moeilijk kán worden. Uit eigen ervaring en ervaring met veel cliënten weet ik hoe ingewikkeld het kan zijn te prioriteren en je plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Maar met wat geduld en inspanning en de juiste begeleiding, kan het wel lukken.

Tegenwoordig is er veel onderzoek beschikbaar naar hoe het in je brein werkt om voornemens die je hebt wél voor elkaar te krijgen. Van die laatste inzichten maak ik gebruik in de sessies. Ook gebruik ik o.a. Covey (5 Choices), en David Allen (Getting Things Done). Ook de meer spirituele manier van omgaan met tijd, zoals Paul Loomans beschrijft in zijn boek ‘Ik heb de tijd’, neem ik mee in de coaching.

Denk je dat je hele team gebaat zou zijn bij het aanpakken van timemanagement? Ik geef ook groepstrainingen over dit onderwerp.

Gratis intakegesprek

Met elke nieuw klant voer ik eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van drie kwartier. We bespreken met welke vragen je zit en of ik de juiste persoon ben om je echt verder te helpen. En, ook heel belangrijk, hebben we ‘de klik’ die nodig is om plezierig samen te werken.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Vrijblijvend contact opnemen

06-11125582

info@corriebreeman.nl

Vrijblijvend contact opnemen

06 111 255 82

info@corriebreeman.nl

Ik bel je terug

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Laat hieronder je telefoonnummer achter en ik neem contact met je op.